I morgen starter jeg….. Ny slankekur – ny succes eller fiasko?

I morgen starter jeg….. Ny slankekur – ny succes eller fiasko?

Hvorfor er det så svært at leve et sundt og balanceret liv? Og hvad er det i virkeligheden? Hvem har patent på den rigtige måde at leve på – den rigtige måde at leve sundt på? Vi bombarderes uafbrudt med ny viden, nye idéer, nye diskurser inden for sundhed. Så mange trends popper op og muligheder hele tiden. Juicing, souping, detox, paleo, 5:2…. De har alle store kvaliteter og masser at byde på. Ingen tvivl om det.

Men… Hvad har det af konsekvenser for os og vores psykiske velbefindende hele tiden at blive præsenteret for nye kure og måder at spise, træne og leve på? Måder at stramme op, optimere og leve op til idealet om ”den sunde, slanke krop”? Og stort set alle med det til fælles, at det for mange kræver en hel del tid og overvejelser relateret til, hvordan der skal købes ind – hvordan hverdagen og sociale sammenhænge kan ”passe ind” i den nye kur.

 

Og med den ofte store indsats, hvorfor er det så, at tiltagene ofte (det her er et postulat –I know- bygget på min erfaring) ender med at være kortvarige og bliver afløst af tidligere (u)vaner og rutiner mm. indtil en ny diæt dukker op, og vi starter forfra på ny. Eller mønsteret gentager sig på ugebasis –”på mandag starter jeg igen”. Eller på dagsbasis –”I morgen er jeg klar”. Men klar til hvad. Og hvorfor?

Den indvirkning lige præcis dette mønster har på vores selvværd, selvtillid og selvfølelse i det hele taget er ikke til at komme uden om. Sejr, succes afløses af nederlag og øv-følelse i en vedvarende spiral, og det slider både på krop og sjæl.

 

Hvordan mestrer vi at sortere i den massive mængde af ny viden og skiftende trends inden for sundhedsfeltet –   så vi inspireres og bevarer nysgerrigheden på nye måder og metoder at leve på. Men uden at vi forføres og forpligtes på daglig basis til nye regler, forbudtlister og løber om kap med os selv for at kunne leve op til det ekstrem høje fælles sundhedsideal, der dominerer i dag.

Hvad sker der af sundhedsfremmende –også konkrete ændringer, hvis udgangspunktet for en sund krop også er er en sund psyke og mere robust sjæl med plads til både sårbarhed, power, sensitivitet, mod mm.? Hvor fokus er på at bygge op inde fra med et styrket selvværd, selvtillid, indsigt i egne mønstre og hæmmende overbevisninger? Ret så meget faktisk….

Nærende kost og træning er også en del af fundamentet i et sundt liv. Og jeg kunne selv ikke leve uden min træning og grøntsager på daglig basis. Men lige så vigtigt er mit indre arbejde med mine tanker og følelser. Den kombination er jeg vild med. Og elsker at kunne give det videre.

Jeg føler mig privilegeret hver gang jeg får lov at bidrage til, at en klient opnår mere bevidsthed om sin egen indre stemme og er blevet bedre rustet til dels at stole på sig selv og tage ansvar for egen sundhed. Det giver nemlig så vilde resultater – også fysisk i træningssammenhæng.

For det er for mig at se den bedste vej til at kunne inspireres og nyde godt af den voksende interesse og litteratur inden for mad, træning og livsstil –men uden at vi skal ”reddes” af den næste diæt. Og den næste. Og den næste…….

 

Ønsker dig den dejligste weekend med sol, sommergrill, kys og (selv)kærlighed i uendelige baner

Kram

Signe

 

Ingen kommentarer
Vis mere