10 ting jeg ville ønske mit barn var bedre til

10 ting jeg ville ønske mit barn var bedre til

Generelt er jeg ret så tilfreds med mine unger. Eller –faktisk mere end tilfreds…. Jeg knuselsker dem, og synes jeg er helt ufattelig heldig at have to så lækre små mennesker i mit liv. De beriger og overrasker mig ofte med alle deres fine nuancer og reflekterende spørgsmål eller iagttagelser. Men. Indimellem river jeg også mig selv i håret af frustration og synes at rollen som mor, opdrager er noget af en opgave! For ja, barren er høj, det indrømmer jeg gerne. Men det skal den også være. Jeg vil så gerne give dem de allerbedste betingelser for et –på alle parametre- sundt liv. Vil så gerne fodre dem med sunde værdier, sunde vaner og ikke mindst næringsrig mad. Det lykkes langt hen ad vejen men langt fra ikke altid. Og der er altså generelt et par steder, jeg godt kunne ønske mig lidt opgradering!

Så.

10 ting jeg ville ønske mit barn –eller faktisk begge mine børn, Ella på snart 2 år og August snart 6 år var bedre til….

 

  1. Spise flere forskellige og grovere grøntsager i stedet for at argumentere irriterende meget – til tider utrolig godt og kreativt- for at man altså kan blive både blind og få for store tænder, hvis man får for mange grøntsager på en dag…! Hvem f***** har bildt ham det ind? Hvor kom dét lige fra?

 

  1. Vise lidt mere begejstring og åbenhed overfor mine lækre kreationer udi fiskeretter til aftensmad, i stedet for at stå stejlt og cementtungt fast i overbevisningen om, at fisk ikke er ”rigtig fisk”, altså til at spise (!), hvis ikke det er pakket ind i sprød panering og helst optræder som fine figurer eller snorlige rektangler. Bevares, fiskepinde og fiskefigurer er alletiders –alsidigheden og variationen i fiskeretter blegner dog lidt med det til rådighed.

 

  1. At tage tøj af og lægge det fra sig på lidt lavere tornadofrekvens og med færre ambitioner om at ramme så mange spots i huset som muligt… Jeeeezzzz –de er værre end mig i akut og voldsomt anfald af tøjkrise! Og det siger ikke så lidt…

 

  1. Indtage vitaminpiller og sunde fiskeolier med samme fryd og lykke over den gavnlige effekt som fylder mig på egne og deres vegne. Tænk hvor nemt og bekvemt det kan gøres at optimere sundhedsbarometret på den front. Og hey- Appelsin, tuttifrutti, jordbærsmag… – What’s not to like?

 

  1. Den uundgåelige. Sove længere på weekendmorgener. MÅ gælde for alle småbørnsforældre ellers er det sgu fejt! Og nej –det giver intet at holde dem længere oppe om aftenen. Tværtimod. Så er der bare overtrætte børn med ekstra meget balladekrudt bagi.

 

  1. At iagttage, gerne lytte men blot stiltiende nyde en indimellem meningsfuld dialog mellem to voksne mennesker –fx mellem deres mor og far. JA! Jeg hylder engagement og initiativ også fra ungerne, men jeg kan ofte savne også at føre en samtale med min kære mand uden at blive afbrudt midt i hver eller hver anden sætning.

 

  1. Minimere madsnask på tøj – meget gerne begrænse det til deres om ikke andet. Hvorfor er det lige, at der skal tørres fingre i tøjet, når der er servietter, køkkenrulle, viskestykker –flere andre muligheder til rådighed?

 

  1. Børste tænder uden krumspring og til tider modstand som gjaldt det liv eller død! Tænder skal børstes. Sådan er det bare. Og jeg hader at måtte tvinge det igennem –men ved jeg vil hade mig selv endnu mere for den røvfuld og dårlige samvittighed, næste tandlægebesøg vil give mig.

 

  1. Stoppe i tide. Bare sådan generelt…

 

  1. Selektere i karaktertræk der er værd at arve fra deres far og undertegnede… Stædighed har uden tvivl ført mig langt og er langt fra kun skidt. Men, fire æsler under et og samme tag kan godt være en udfordring!

 

På nogle af punkterne er der fremgang at spore – og punkt 4 kan højst sandsynligt snart stryges af listen efter at have testet Eskimo -3 Kids chew, nyt fiskeolieprodukt til børn. Jeg er faktisk ret så positiv stemt. Ser ud til at det fremover bliver en mindre opgave at få dækket deres behov for omega 3 olier, hvilket jeg jo er mega glad for! Der skulle dog lidt overtalelse til at få August til at smage –han købte ikke lige den med ”det smager nærmest som slik med frugtsmag”…. Og det gør de nu heller ikke. Men de er faktisk super fine i både smag og konsistens, så mens jeg med al min kreativitet og børnevenlige sundhedspeptalks gør mig umage for at øge tolerancen for mere fisk på middagsbordet, fungerer de super som dagligt supplement.

 

img_0341

August og hans gode, dejlige veninde Ava tester Eskimo-3 Kids -og som altid er der plads til fjolleri og grin på terrassen 🙂

 

Du kan se og købe produktet her:

https://www.med24.dk/kosttilskud/kosttilskud/baby-og-barn/eskimo-3-kids-gel-tabs-27-gele-tabletter

 

Blogindlægget er sponsoreret af Anjo A/S  www.anjo.dk

 

eskimo-3-kids-omega-3-chewable-27-geletabletter-01

 

 

Ingen kommentarer
Vis mere